Wretlinds Värld #15

disfarmer
Nu drar jag iväg på en jordenruntfärd i mitt femtonde Wretlinds Värld-program. Jag mellanlandar i Grekland, Marocko, USA, Kenya, Egypten, Zanzibar, och Peru.
Veckans album är ”Disfarmer” med amerikanska gitarristen Bill Frisell. Albumet är inspirerat av den legendariska porträttfotografen Mike Disfarmer som tog svartvita bilder av den amerikanska landsorts-befolkningen mellan 1939 och 1945. Innan Bill Frisell ens började spela in sitt album gjorde han en lång bilfärd genom Amerika. Färden började i North Carolina, sen genom South Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi för att till slut hamna i Arkansas för att besöka den lilla staden Heber Springs uppe i bergen, för där levde Mike Disfarmer. Bill Frisell säger: ”jag tyckte det var viktigt att besöka Disfarmers hemstad för att känna dofterna, prata med folket och smaka på maten, så att min musik inte bara skulle komma från vad jag hade läst och sett i en bok”. Lyssnar här: Wretlinds Värld #015

This entry was posted in Program and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer